Известие

Collapse
No announcement yet.

Код

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Код

Здравейте!Регистрирах се само за да ви попитам нещо ако нямате нищо против.Един приятел има Алфа 166 3.0 6V,бензин-автоматик.Стахотна кола наистина!Преди няколко дни се блъсна леко и трансмисията му блокира,после в някакъв сервиз му свалили акумулатора и сега системата му иска някакъв код.Той има документи и мануал но са на немски и нищо не рзабираме.На дисплея в горе има цифри от 1 до 9 като 4-ката е в зелено квадратче(ако това има значение)Та,въпроса ми е къде да го намерим тоя код!Смяната на езика разбрахме как става но първо трябва да разблокираме.Благодаря!

Re: Код

Първоначално публикувано от Павел
    Здравейте!Регистрирах се само за да ви попитам нещо ако нямате нищо против.Един приятел има Алфа 166 3.0 6V,бензин-автоматик.Стахотна кола наистина!Преди няколко дни се блъсна леко и трансмисията му блокира,после в някакъв сервиз му свалили акумулатора и сега системата му иска някакъв код.Той има документи и мануал но са на немски и нищо не рзабираме.На дисплея в горе има цифри от 1 до 9 като 4-ката е в зелено квадратче(ако това има значение)Та,въпроса ми е къде да го намерим тоя код!Смяната на езика разбрахме как става но първо трябва да разблокираме.Благодаря!
    Когато е купувал колата, не са ли му дали картончетата с кодовете?

Сега ще се види в малко приключение

Виж в тия теми са описани разни решения

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=13111

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12666
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Re: Код

Първоначално публикувано от pinko
      Първоначално публикувано от Павел
      Когато е купувал колата, не са ли му дали картончетата с кодовете?

Сега ще се види в малко приключение

Виж в тия теми са описани разни решения

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=13111

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12666
      на мен,ми се случи същото-оставих колата на контакт,при вкл.фарове и климатик и....,и ми поиска код.изваждам картончетата,вкарвам кода и готово,но сега ми иска код за навигацията???????
      NAV system-та някой знае ли,тоя код от къде се взима ?
      ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

бре,никои ли не е свалял акумулатора.

Comment

Ами щом си извадил картончетата, значи имаш и за навигацията.
          Общо са 3 картончета.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

ами не,две имам и си мислех че трябва да са две,когато я вземах!

Comment

мойто картонче с кода е залепено отгоре на навигацията проверете

Comment

къде отгоре-нещо разглобява ли се

Comment

не се разглобява просто е залепено върху блока на навигацията

Comment

e,значи няма при мен такова нещо.снощи свалих кората на акумулатора и видях,но имаше 3-4 болта,и си помислих дане би да се сваля и тоя пластмасов капак,,,уви.

Comment

Първоначално публикувано от митко
                      e,значи няма при мен такова нещо.снощи свалих кората на акумулатора и видях,но имаше 3-4 болта,и си помислих дане би да се сваля и тоя пластмасов капак,,,уви.
                      Кода го пише върху сивото картонче с червен надпис ~alfa romeo~ ... на мен ми се налагаше няколко пъти да свалям акумулатора и си въвеждам кода - нямам проблеми
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

имам,три кода:
                        -electronic code
                        -mechanikal code
                        -code card ICS
                        и,ти кои от тея три кода ползва?А,навигация и диск имаш ли?

Comment

Този за ICS го вкарвам когато съм изключил захранването и после като дадеш на контакт или я активираш с лявото копче (това за звука) и иска код - тогава го пиша този ... Явно не съм разбрал добре и иска още някакъв или ...?
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Определено ти иска ICS кода. Колата дори и да има навигация върху нея е залепен нейният код а не този на ICS-a. Недей да търсиш в наричниците за експлотация защото там не го пише. Както колегите казват трябва да има картонче на което да пише този 4-ри цифрен код. Ако го няма става сложно. Имам същия проблем. Ако ICS използва за озвучение BE 256X става с генератор. Но в другия случай - BE 2580 - не става, защото се чете по сименс номера. А за него няма алгоритъм (все още). Тези кодове се пазят в базата данни на дилърите и завода. Ако колата ти е купувана (нова) от България отиваш до Алфа Ромео и си го поискваш. Мисля че даже е безплатно. Ако е купувана от чужбина, пак отиваш при дилъра и си го поръчваш, около 140 лв е. Аз вече го чакам 2-ри месец. Успех.

Comment

Колеги, ако Ви се случи това пробвайте код 4444 - при много автомобили се оказва че работи
                              При мен проработи също. Успех!

Comment

Working...
                              X